Salı , Ağustos 9 2022
Ajda Pekkan Kimdir

Ajda Pekkan Kimdir

Ajda Pekkan Kimdir

Ajda Pekkan kimdir? Türkiye’nin en değerli sanatçılarından biri olan Pekkan, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, kariyerinde hangi çalışmaları gerçekleştirdi?

Ajda Pekkan nerede doğmuştur? Ajda Pekkan aslen nereli?
Süper star Ajda Pekkan İstanbul da doğmuştur. Aslen İstanbulludur.
Ajda Pekkan şuan kaç yaşında? Ajda Pekkan hangi burç?
Ajda Pekkan şuan 72 yaşında ve kova burcudur.

Ahmet Hakan Kimdir?

Ajda Pekkan Kimdir?

Tam ismi ile Ayşe Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Sektörde “Süperstar” olarak anılan Ajda Pekkan, deniz binbaşı Rıdvan Pekkan ve ev hanımı Nevin Dobruca’nın kızıdır. Babasının mesleği nedeniyle çocukluğu Gölcük, Kocaeli’de geçti. Ajda Pekkan, 1961 yılında kendisi gibi ses sanatçısı kardeşi Semiramis Pekkan’ın desteğiyle gece kulubü Çatı’nın sahibi olan şarkıcı İlham Gencer’e ulaşmış, seslendirdiği Mina’nın “Il Cielo In Una Stanza” şarkısıyla müzik çalışmalarına başlamıştır.

Los Çatikos müzik topluluğu eşliğinde bir süre sahne çalışması yaptı. 1963 yılında, Ses Dergisi’nin açtığı “Ses Sinema Artisti Yarışması”‘na katıldı. Pekkan, Ediz Hun’un erkekler dalında birinci, Hülya Koçyiğit‘in ikinci olduğu yarışmanın kadınlar kategorisinde birinci oldu. Aynı yıl, Öztürk Serengil ile başrolde oynadığı Adanalı Tayfur isimli sinema filminde rol alarak oyunculuğa adım atmıştır.

Kariyerine sinema oyunculuğuyla giriş yapan Ajda Pekkan, 1964 yılında B – yüzü olarak yayınlanan ilk kaydı “Göz Göz Değdi Bana”nın ardından ilk 45’liği Her Yerde Kar Var’ın beğenilmesi üzerine müzik hayatına adımını attı. Pekkan, hala daha müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor, albüm ve konser çalışmalarına devam ediyor.

Ajda Pekkan Evlilikleri

Ajda Pekkan, 17 Kasım 1973 tarihinde Coşkun Sapmaz’la 6 gün süren bir evlilik yaptı.
İkinci evliliğini ise 1979 yılında İzmir Fuarı’nda gazeteci Erol Yarş ile yaptı.

AJDA PEKKAN ŞARKILARI
Ajda Pekkan (1968)
Fecri Ebcioğlu Sunar: Ajda Pekkan (1969)
Ajda Pekkan Vol. 3 (1972)
Süper Star (1977)
Pour Lui (1978)
Süper Star 2 (1979)
Sen Mutlu Ol (1981)
Sevdim Seni (1982)
Süperstar ’83 (1983)
Ajda Pekkan ve Beş Yıl Önce On Yıl Sonra (1985)
Süperstar 4 (1987)
Ajda 1990 (1990)
Seni Seçtim (1991)
Ajda ’93 (1993)
Ajda Pekkan (1996)
Cool Kadın (2006)
Aynen Öyle (2008)
Farkın Bu (2011)
Ajda Pekkan & Muazzez Abacı (2014)
Ajda (2021)

AJDA PEKKAN FİLMLERİ

Ana madde: Ajda Pekkan filmografisi
Adanalı Tayfur (1963)
Şıpsevdi (1963)
Kendini Arayan Adam (1963)
Şaşkın Baba (1963)
Öpüşmek Yasak (1963)
Abidik Gubidik (1964)
Çanakkale Aslanları (1964)
Plajda Sevişelim (1964)
Kaynana Zırıltısı (1964)
Avare (1964)
Hızır Dede (1964)
Koçum Benim (1964)
Sokakların Kanunu (1964)
Artık Düşman Değiliz (1965)
Cici Kızlar (1965)
Kart Horoz (1965)
Kolla Kendini Bebek (1965)
Şaka ile Karışık (1965)
Şepkemin Altındayım (1965)
Yabancı Olduk Şimdi (1965)
Bir Caniye Gönül Verdim (1965)
Şehvetin Esiriyiz (1965)
Babamız Evleniyor (1965)
Sevdalı Kabadayı (1965)
Taçsız Kral (1965)
Dalgacı Mahmut (1965)
Berduş Milyoner (1965)
Bir Gönül Oyun] (1965)
Lafını Balla Kestim (1965)
Sevinç Gözyaşları (1965)
Pantolon Bankası (1965)
Avare Kız (1966)
Kara Tren (1966)
Şoför Deyip Geçmeyin (1966)
Seher Vakti (1966)
Ümit Sokağı (1966)
Düğün Gecesi (1966)
Dişi Düşman (1966)
Dağda Silah Konuşur (1966)
Günah Çocuğu (1966)
Affet Sevgilim (1966)
Ayrılık Şarkısı (1966)
Erkek Severse (1966)
Harun Reşid’in Gözdesi (1967)
Tatlı Günler (1969)
Şöhret Sandalı (2001)

AJDA PEKKAN ÖDÜLLERİ

2007 En Fazla Satış Altın (Cool Kadın) MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri
2012 En İyi Kadın Şarkıcı 18. Kral Müzik Ödülleri
2012 En İyi Şarkı 18. Kral Müzik Ödülleri
2012 En İyi Albüm 18. Kral Müzik Ödülleri
1990 En İyi Kadın Sanatçı
1990 En İyi Şarkı

AJDA PEKKAN DEVLET NİŞANLARI

Sanata, kültüre ve insanlığa hizmet ödülü Azerbaycan 2013 Bakü Sanata, kültüre ve insanlığa hizmetlerinden dolayı verilmiştir.
Sanat ve Edebiyat Nişanı (Fransızca: Ordre des Arts et des Lettres) Fransa 2013 İstanbul Sanatın ve edebiyatın yükselişine katkılarından dolayı verilmiştir.

Facebook ve Instagram Hariç Diğer Tüm Ağlarda Paylaşın!

Ayrıca Kontrol Edin

Nil Keser Kimdir

Nil Keser Kimdir

Nil Keser Kimdir? Nil Keser kimdir?  kaç yaşında? aslen nereli?  hangi burç? Nil Keser dizileri …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.