Hadise kimdir

Hadise kimdir

Hadise kimdir

Şu sıralar annesi ve kardeşleri Derya ve Hülya Açıkgözle mal paylaşım sorunları ile gündemde olan ünlü şarkıcı Hadise kimdir? Hadise nerede ve ne zaman dünyaya geldi, müzik hayatına nasıl adım attı, çalışmaları nelerdir? Detaylar Hadise kimdir haberimizde…

Hadise nerede doğmuştur? Hadise aslen nerelidir?
Ünlü sanatçı Hadise Belçika da doğmuştur. Aslen Sivaslıdır.

Hadise şuan kaç yaşında? Hadise hangi burç?
Pop müzik sanatçısı Hadise şuan 32 yaşında ve terazi burcudur.

Ayşe Hatun Önal Kimdir?
Bilinen sahne ismi ile Hadise ya da tam ismi ile Hadise Açıkgöz, 22 Ekim 1985 yılında Belçika’da dünyaya geldi. Hadise’nin annesi Sivas Yıldızeli ilçesi Fındıcak köyünden, babası ise Merkez, Yavu köyündendir. şarkıcı aslen Sivaslıdır.

Hadise aslen Sivaslı’dır. Annesinin ismi Gülnihal babasının ise Hasan Açıkgöz’dür. 4 kardeştir, 2 kız ve bir erkek kardeşi vardır.

Çok küçük yaşlarda müziğe karşı ilgi duymaya başladı. Ekonomi ve Çağdaş Diller eğitimi aldı. Ancak, müzik tutkusuna yenik düştü ve müziğe yönelmeye başladı. Ailesi, bu konuda Hadise’ye destek verdi.

Şimdilerin ünlü şarkıcısı Hadise, 2003 yılında Belçika’nın “Popstar” yarışması olan “Idool” isimli yarışmaya katıldı. Ancak, finale kalan 10 isim arasında yer alamadı. Böyle olmasına rağmen birçok yapımcının dikkatini çekmeyi başardı. Kısa bir süre sonra 2 Brains isimli şirket Hadise’ye sözleşme teklifi götürdü. Teklifi kabul eden Hadise, yapımcıları Yves Gaillard ve Serge Ramaekers ile birlikte kayıt sürecine başlamak için stüdyoya girdi.

Türkiye’de de albümler yaparak çok sayıda dinleyicinin beğenisini kazanan Hadise, O Ses Türkiye yarışmasın da Beyazıt Öztürk‘ünde bulunduğu programda jüri üyeliği yaptı. Şu an, O Ses Çocuklar isimli yarışma programında jüri üyeliği yapıyor.

Hadise’nin albümleri:

2005 – Sweat
2008 – Hadise
2009 – Fast Life
2009 – Kahraman
2011 – Aşk Kaç Beden Giyer?
2014 – Tavsiye
2017 – şampiyon

Filmografi Televizyon:

Yıl Başlık Rol Notlar
2003 Idool 2003 Kendisi
2004 Idool 2004 Kendisi
2006 Het swingpaleis Kendisi
2006 De show van het jaar
2006 Kendisi
2006, 2008 – Zo is er maar één Kendisi İki bölüm
2009 Wij van België Kendisi
2009 2009 Eurovision Şarkı Yarışması Kendisi
2010 Zonde van de zendtijd Kendisi
2011- O Ses Türkiye Kendisi Jüri üyesi
2015 Survivor All Star Kendisi
2018 Survivor 2018 Kendisi
2018 Jet Sosyete Kendisi 20. bölüm
2020 Survivor 2020 Kendisi 44. ve 86. bölüm

Ödüller ve adaylıklar:

2006 33. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Solist Kazandı
TMF Awards Best Urban Kazandı
2007 TMF Awards Best Urban Kazandı
2008 MTV Avrupa MüziK Ödülleri En İyi Türk Sanatçı Adaylık
2009 TMF Awards Best Urban Kazandı
36. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Pop Müzik Kadın Solist Kazandı
Yılın Şarkısı (Düm Tek Tek) Kazandı
2009 MTV Avrupa MüziK Ödülleri En İyi Türk Sanatçı Adaylık
2010 1. Balkan Müzik Ödülleri Balkanlar’da 2009’un En İyi Kadın Şarkıcısı Kazandı
Balkanlar’da Türkiye’den En İyi Şarkı (Fast Life) Kazandı
2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri En İyi Türk Sanatçı Adaylık
2011 3. AB Kalite Zirvesi Ödülleri En İyi Pop Müzik Sanatçısı Kazandı
2012 6. GSÜ EN Ödülleri En İyi Kadın Pop Şarkıcısı Kazandı
2013 3. Pal FM Müzik Ödülleri En İyi Alternatif Single (Visal) Kazandı
4. Elle Style Ödülleri Elle Style Kadın Müzik Starı Kazandı
2014 4. Pal FM Müzik Ödülleri En İyi Sahne Performansı Kazandı
İstanbul FM 20. Altın Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı Kazandı
2017 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Pop Müzik Kadın Solist Adaylık
2018 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Pop Müzik Kadın Solist Adaylık
Yılın Klibi (Farkımız Var) Kazandı
2019 PowerTürk Müzik Ödülleri En Güçlü Sosyal Medya Yönetimi Kazandı
2020 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Şarkıcı Kazandı
Yılın Klibi (Aşk Dediğin) Adaylık
Sosyal Medya Ödülleri En İyi Instagram Kadın Müzik Sanatçısı Kazandı

Dış bağlantılar:

Resmî Web Sitesi
Discogs’ta Hadise diskografisi
Instagram’da Hadise

Bir önceki yazımız olan Hilal Altınbilek Kimdir başlıklı makalemizde Biyografi, Hilal Altınbilek ve Kimdir hakkında bilgiler verilmektedir.

Ayrıca Kontrol Et

Halil Polat Kimdir

Halil Polat Kimdir

Halil Polat Kimdir O Ses Türkiye sahnesinde performans sergileyen Halil Polat Kaç Yaşında? Halil Polat …

Hakan Gerçek Kimdir

Hakan Gerçek Kimdir

Hakan Gerçek Kimdir Netfilix’de yayımlanacak “Sıcak Kafa” filmine dahil olan başarılı oyuncu Hakan Gerçek kimdir? …

Hünkar Göksu Kimdir

Hünkar Göksu Kimdir

Hünkar Göksu Kimdir Yeni şarkısı Mesafeler ile gündemde olan Hünkar Göksu kimdir? Hünkar Göksu kaç …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir