Kenan Işık kimdir

Kenan Işık kimdir

Kenan Işık kimdir

Kenan Işık kimdir Uzun süredir komada olan Kenan Işık, son zamanların en çok merak edilen ismi oldu. Kenan Işık, hakkında kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl tanındı gibi sorular merak ediliyor. Kenan Işık hakkında merak edilenler haberimizde…

Kenan Işık kimdir

Tam ismi ile Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Yakınca, Yeşilyurt, Malatya’da dünyaya geldi. Babası, Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memurdur. Sunucu, haber sunucusu, oyuncu ve gazeteci kimlikleri ile tanınıyor. Özellikle; Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programında sunuculuk yapması ile hafızalarımızda yer edinmiştir.

Kenan Işık, ortaokul döneminde tiyatro yapmaya başladı. O dönem, Malatya Halkevi’nde amatör olarak tiyatro yaptı. Liseyi Ankara’da okuyan Kenan Işık, burada Meydan Sahnesi’ne girdi. Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1972 yılında da Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Bahar Şahin kimdir

Filmografi:

Sızı- 1991
Süper Baba- 1993
Kurtuluş- 1994
Sıcak Saatler- 1997
Cumhuriyet- 1998
Dadı- 2001-02
Yeşil Işık- 2002
Aşk Oyunu- 2005
Fikrimin İnce Gülü- 2007

Televizyon Programları:

Kim Beş Yüz Milyar İster? – 2000-04- Show TV ve Kanal D
Kim Beş Yüz Bin İster? – 2005-07- Show TV
Kim Bir Milyon İster? – 2008- Star TV
Dünya Bir Oyun Sahnesi – 2009- Atv’de
Kelimenin Gücü – 2010-11- Atv
Kim Milyoner Olmak İster? 2011-14 Atv
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:
Bir Sabah Gülerek Uyan : Necati Cumalı – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1985
Üç Kız Kardeş : Anton Çehov – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1982
Kral Lear : William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1980
O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise : Ray Bradbury – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1980
Marıus : Marcel Pagnol – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1975

Yönettiği Bazı Tiyatro Oyunları:

Aşk Hastası : Kenan Işık – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2012
Ölümsüz Öykü : Karen Blixen / Kenan Işık – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2006
İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu? : Nazım Hikmet – Bakırköy Belediye Tiyatrosu – 2000
Aşk Hastası : Şeyh Galib – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1999
Huzur : Ahmet Hamdi Tanpınar – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
Kıyamet Sularında : Civan Canova – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1995
Olmayan Kadın : Kenan Işık – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
Abdülcambaz : Turhan Selçuk – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1993
Macbeth : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992
Ahmetlerim : Necati Cumalı – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1990
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989 – Ankara Devlet
Tiyatrosu – 1992 – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008-2013
Bebek Uykusu : Kenan Işık – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1988 – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1991
Matmazel Helsinka : Georgas Astolas – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1987
Afife Jale : Nezihe Araz – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1987 – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991
Türkmen Düğünü : Ali Yörük – Adana Devlet Tiyatrosu – 1986
Öyle Bir Sevgiki : Loleh Bellon – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1985
Toroslardan Öteye : Orhan Asena – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1984
Bozkır Güzellemesi : Nezihe Araz – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1983
Bir Tavsiye Mektubu : Ephraim Kishon – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1973
Strindberg Oyunu : Fredrick Dürrenmatt – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1973
Senaryosunu Yazdığı Projeler:
1991- Yarına Gülümsemek
1991- Anadolu’nun Kadın Erenleri
1992- Taşların Sırrı

Bir önceki yazımız olan Kubilay Aka kimdir başlıklı makalemizde Biyografi, Kimdir ve Kubilay Aka hakkında bilgiler verilmektedir.

Ayrıca Kontrol Et

Kanuni Sultan Süleyman Kimdir

Kanuni Sultan Süleyman Kimdir

Kanuni Sultan Süleyman Kimdir Kanuni Sultan Süleyman Dönemi (1520 – 1566) – Osmanlı Devleti 10. …

Kutlay Uyar Kimdir

Kutlay Uyar Kimdir

Kutlay Uyar Kimdir “Daha Fazla Silinmeden” adlı şarkısı yeni yayımlanan müzik adamı Kutlay Uyar Kimdir? …

KÖGEF Kimdir

KÖGEF Kimdir

KÖGEF Kimdir Yepyeni teklisi “GÖRDÜM” ile yeniden müzikseverlerin karşına çıkan KÖGEF Kimdir? KÖGEF Ne Zaman …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir